Vellykket 75-års jubilæum.

 

Hovedarrangementet i forbindelse med Tønder Skakklubs 75 års jubilæum fandt sted i weekend`en 22.-23. november 1997.

Der var festmiddag lørdag aften på Torvets Restaurent med deltagelse af mange nuværende og tidligere medlemmer. Under middagen blev Kaj Elkjær Larsen udnævnt til æresmedlem i klubben. Klubbens formand Niels Falsig begrundede på bestyrelsens vegne udnævnelsen med en stor og livslang indsats for skakspillet på Vesteregnen. Kaj Elkjær Larsen har især arbejdet for udbredelsen af skakspillet blandt de helt unge, dels som mangeårig skoleskaklærer og dels som junior-leder i Tønder Skakklub. Kaj Elkjær har herudover været formand for klubben i 14 år frem til 1972, og som aktiv spiller har han vundet bymesterskabet 12 gange og det sønderjyske mesterskab et par gange. Kaj Elkjær er først den tredje spiller, som i løbet af de 75 år er tildelt denne hæder. De to tidligere er Emil Rasmussen og Chr. Lassen.

Jens Carl Pedersen, der var formand fra 1972 til 1983, holdt en munter og vellykket festtale. Også Frank Petersen, formand for 4. hovedkreds, og Søren Bech Hansen, formand for Dansk Skak Union, holdt taler, og Tønder Skakklub blev rost for at være en velkørende klub, såvel nu som tidligere.

Der blev naturligvis også spillet skak både før og efter middagen. 21 spillere, fortrinsvis på eliteplan dystede både lørdag og søndag eftermiddag i en særlig jubilæumsturnering på Tønder Gymnasium. Ikke uventet løb stormester Curt Hansen med førstepræmien ved at opnå 6 points af 7 mulige, men han blev fulgt tæt til dørs af Søren Bech Hansen og Martin Matthiesen, der begge opnåede 5½ points. Fjerde- og femtepræmierne gik til Helge Andersen og Arne Matthiesen, der begge scorede 4½ points. I det slagne felt fandt man bl.a. Andreas Kastberg, Uffe Leisner, Jan Christensen, Egon Laugesen og Leif Bregnedal.

 

Klubbens jubilæumsskrift.

Klubben har i anledning af jubilæet udgivet et skrift, der samler historien op gennem de mange år. Jubilæumsskriftet giver på sin egen måde et bidrag til Tønders lokalhistorie, og det rummer masser af skakstof for skakinteresserede på alle niveauer. Det har i en periode været til salg hos boghandlerne i Tønder, men kan nu kun skaffes via e-mail hos redaktøren af klubbladet Skaknyt. Bag skriftet ligger et stort arbejde udført af Gonde Hansen, Kaj Elkjær Larsen og Egon Laugesen.

 

Herudover er jubilæet blevet markeret med en skakudstilling på Tønder Bibliotek.

_________________________________________________________________________________________